Summer weeks

Zomerweken

 In de zomer organiseert de Vioolbouwschool een drietal zomerweken. In deze weken kunnen beginners kennis maken met het ambacht vioolbouwen. Stap voor stap word je meegenomen in het bouwproces. Enige ervaring met houtbewerking is natuurlijk mooi, maar niet noodzakelijk. Het is wel belangrijk dat je precies en nauwgezet kunt werken, dat je doorzettingsvermogen en geduld hebt. Je moet er ook niet tegenop zien om een groot project te volbrengen.

Bouwers die al wat verder zijn kunnen in een goede ambiance verder werken aan hun Instrument. Je kunt indien je dat wilt ook in de avonduren bouwen, maar dan is er geen instructeur aanwezig.
In de bouwweken I en II wordt gezamenlijk de lunch genoten (facultatief).

Bouwweek I – 6 dagen

Deze week staat open voor deelnemers van alle niveaus. 

Bouwweek II – 6 dagen

Deze week staat in het teken van intoneren. Je dient een instrument in het wit (ongelakt) in bespeelbare staat mee te nemen. Misschien is er een kans dat de school een wit instrument ter beschikking heeft om te intoneren. Informeer bij het personeel. De laatste dagen zal een professionele violist aanwezig zijn om ons tot de finishing touch te begeleiden. Minimaal 6 van de 12 plekken zijn gereserveerd voor studenten die mee willen doen aan de intoneer sessies. De overige 6 plekken zijn beschikbaar voor bouwers van alle nivo’s.

Bouwweek Light -5 dagen

De belangstelling voor de zomerweken neemt gestaag toe daarom hebben we de Vioolbouwweek “light” geïntroduceerd. “Light” wil zeggen, zonder gemeenschappelijke warme lunch, geen overnachtingsopties via de school en max. 6 deelnemers.

De staf bestaat alleen uit Dirk Jacob Hamoen

 

 

Algemene informatie

  •  Niveau: vanaf beginner tot professioneel
  •  Aantal deelnemers: max. 12 per week (6 in “light”)
  •  Plaats: de Nederlandse Vioolbouwschool, Markt 17, Makkum (Fr)
  •  Voor de zomerweken graag aanmelden vóór 1 juni

 

Er zijn goede B&B’s en campings in de omgeving. Een overzichtslijst is op aanvraag via het contactformulier verkrijgbaar

Inschrijven

Via het aanmeldformulier

Kosten

zie tarievenlijst

Data

2024

Lightweek: ma 29 juli t/m/ vr 2 augustus

week 1: zo 11 – vr 16 augustus

week 2: zo 18 – vr 23  augustus

Annuleren

Het kan altijd gebeuren dat je moet afzeggen. Voor de bouwweken gelden afwijkende annuleringsregels:

    1. als je minimaal 6 weken voor aanvang van de cursus afzegt, krijg je alles terug minus €25,00 administratiekosten.
    2. als je minder 6 weken voor aanvang annuleert, krijgt niets terug. De kans om dan nog een invaller te vinden is te klein geworden. Eventuele restitutie van al betaald lesgeld vindt plaats uiterlijk 4 weken na de annulering.